Τα μανιτάρια είναι μύκητες που βρίσκουν χρήσεις στην μαγειρική. Είναι πολύ διαδεδομένα στις διεθνείς κουζίνες και γκουρμέ συνταγές, προσδίδουν έντονο άρωμα και γεύση στα φαγητά που προστίθενται.
Καταρχήν πρέπει να τα μουλιάσουμε συνήθως 30 λεπτά σε ζεστό νερό. Το νερό που μούλιασαν δεν το πετάμε, αλλά το χρησιμοποιούμε στην συνταγή μας. πχ. το ρίχνουμε σε ριζότο ή ζυμαρικά. Το νερό αυτό μπορεί να αντικαταστήσει τον ζωμό κότας. Επίσης μπορούμε να τα μουλιάσουμε σε κρασί ή κονιάκ.
Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα περισσότερα άλλα λαχανικά που καταναλώνονται συνήθως.
Με τα αποξηραμένα μανιτάρια μπορουμε να φτιάξουμε: Κριθαρώτο ,τραχανά, μανιταρόσουπα, ομελέτα, πιλάφι κ.α.
Βάρος | Μ/Δ |
---|---|
weight | 100gr, 50gr |
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.