Η καυτερή πιπεριά χρησιμοποιείται ευρύτατα για να δώσει νοστιμιά σε πάρα πολλά πιάτα. Το κύριο χαρακτηριστικό της καυτερής πιπεριάς, δηλαδή η καυστικότητά τους, οφείλεται όπως ήδη είπαμε σε ένα αλκαλοειδές, την καψαϊκίνη, που έχει να παρουσιάσει, εκτός από το χαρακτηριστικό καυτερό άρωμα και γεύση, άλλη μία ενδιαφέρουσα ιδιότητα. Διευκολύνει την χώνεψη. Λόγω της μεγάλης καυστικότητάς τους, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με την χρήση τους, αφού αν τις πιάσουμε με γυμνά χέρια κινδυνεύουμε να κάψουμε τα μάτια μας εάν τα αγγίξουμε.
Είναι μικρές, κόκκινες, με ζωηρή πιπεράτη και θερμή γεύση που αφήνουν ένα κάψιμο στο στόμα. Φορέστε γάντια, κόψτε τες και ρίξτε στο φαγητό σας την ποσότητα ανάλογα με τον βαθμό που αντέχετε την “καψάδα” τους και ανάλογα με τα γευστικά σας γούστα. Προτιμήστε τες μόνο αν αγαπάτε τις υπερβολικές καυτερές γεύσεις στα φαγητά.
Βάρος | Μ/Δ |
---|---|
weight | 100gr, 50gr |
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.